Cigarill

En cigarill är ett rökverk som är mindre än en cigarr och oftast maskingjord samt short filler, där det sistnämnda betyder att det är mald tobak som används istället för hela blad som i premiumcigarrer. Cigarillen kan man klassa som en produkt mellan cigaretter och cigarrer. De har dock mer gemensamt med cigarrer då de inte innehåller alla de kemikalier som cigaretter gör samt att man inte ska ta halsbloss när man röker dem. 

Cigariller behöver oftast inte förvaras i humidor då tobaken genomgått en naturlig harmonisering för att inte behöva omgivande fukt för att tappa smaker. Det är dock inte fel att försöka hålla dem i en ständ behållare/påse så att de inte torkar ut fullständigt, om man tänkt spara dem en längre tid.

Cigariller ska inte förväxlas med "Cigarillos" som är ett format på en cigarr. Cigarillos är äkta cigarrer och uppfyller alla krav för dessa men kan ha samma format som en cigarill. De är helt enkelt små cigarrer snarare än cigariller och kan innehålla long filler (hela blad) samt vara handrullade.

SE VÅRT UTBUD AV CIGARILLER HÄR

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss