Ska jag förvara min cigarr i tuben?

Huruvida man ska ta ut cigarren ur tuben innan man lägger ner cigarren i sin humidor är mest en smaksak. Tubens uppgift är att skydda cigarren från yttre åverkan, det skyddar alltså inte mot uttorkning. Det gör ingen skada att ha den i humidoren, vare sig för den enskilda cigarren eller dess kompisar i humidoren. Den enda effekten tuben kan ha är att cigarren anpassar sig långsammare till omgivande miljö. Det kan alltså ta längre tid för en cigarr i tub att öka eller minska i fuktighetsnivå och mognadsgrad. En sak kan dock vara värt att tänka på, det är att tuben kan ha något vasst parti där korken sitter, så är man inte lite försiktig kan den skada en annan cigarr i närheten.

Gällande mognadsgraden så kan man generellt säga att ska man lagra cigarren i ett par år så kan man ta ut cigarren ur tuben så att den hinner nå en bra mognad. Har man tänkt spara den länge, låt säga 10 år, så är det bäst att låta den ligga kvar i sin tub för att den på så sätt ska mogna långsammare och inte bli för mild eller tappa för mycket av sin karaktär. Detta är generella tips och kan vara olika för olika cigarrer och inte minst vad man själv har för preferenser på vad som är gott och inte.

Det enda riktiga svaret kan bara du själv ge dig genom att experimentera lite och se vad du gillar. En inte helt oangenäm uppgift dock ;).

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss