Hur länge klarar sig en cigarr utan humidor?

Hur länge en cigarr klarar sig utan humidor beror på hur cigarren är förpackad. Ligger den helt "naken" så handlar det om timmar innan den börjar torkas ut och efter ett par dagar är den bortom all räddning. Ligger den i en tätslutande påse (som de levereras i från oss exempelvis) så klarar de sig lätt en vecka i påsen om man inte öppnar den ofta. Värt att notera är att cigarrer i tub eller celophan inte klarar att ligga öppen under längre tid heller, dessa förpackningar är endast till för att skydda mot yttre åverkan och är inte lufttäta. En cigarr i tub kan dock klara sig något längre utan att ligga i humidor och är därför ett bra alternativ om man ska iväg på fest och tänkt röka en cigarr under kvällen exempelvis.

Vill man köpa lite cigarrer men känner att man inte är redo att investera i en humidor ännu så finns det bra lösningar för detta. Antingen köper man med en humidorpåse, denna klarar att hålla en jämn och bra fuktighetsnivå i upp till tre månader (beroende på hur ofta man öppnar den och hur torra cigarrerna var när man la ner dem). Eller så kan man köpa en Boveda-påse och lägga ner den, tillsammans med cigarrerna, i en tätslutande påse. På så vis klarar sig cigarrerna under många månader framöver, utan att man har tillgång till en faktisk humidor.

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss