Green patch / Frog eye

Kärt barn har många namn heter det ju, och detta gäller inte minst green patches, som på svenska skulle kunna kallas något i stil med "gröna fläckar". På engelska kallas de även "frog eyes", även om jag personligen inte riktigt ser likheten.

Green patches uppstår under torkningsprocessen av tobaksbladen, på vissa små delar av bladen så försvinner inte alltid all klorofyll och det bildas därför små gröna områden. Cigarrer med green patches är mycket vanligt och det finns ofta flera stycken cigarrer i en låda som har dessa små gröna fält på sina täckblad.

Det är mycket vanligt att folk blandar ihop green patches med mögel, men i minst 99% av alla fall så rör det sig om green patches och inte grönmögel. Ett enkelt sätt att se detta är att mögel ofta är lite luddigt och sitter ovanpå bladet samt går att skrapa bort. En green patch sitter i bladet och går således inte att skrapa bort, den är inte heller luddig eftersom det rör sig om en pigmentförändring och inte något organiskt som växer.

Vi har till dags dato aldrig stött på en enda cigarr som har grönmögel i vår verksamhet, även om det existerar så är det extremt ovanligt om man inte förvarar sina cigarrer varmt och mycket fuktigt under en längre tid.

Green patches anses inte vara en defekt utan är bara en visuell avvikelse. De ger ingen dålig smak eller försämrar cigarren i övrigt.

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss