Jag är nybörjare, har ni några tips?

Jajjemen, visst har vi det! Du får en riktigt bra start om du läser igenom vår artikel som handlar om just vad man ska tänka på som nybörjare i cigarrens värld. I artikeln finns också länkar till våra andra guider om hur man exempelvis tänder och snoppar en cigarr.  Läs hela artikeln om cigarrer för nybörjare här.

Här kommer fem snabba tips:

  • Prova vår cigarrguide som finns direkt på butikens startsida.
  • Du kan aldrig välja fel. Var inte rädd för att prova många olika cigarrer, det finns egentligen ingen bra eller dålig nybörjarcigarr om vi ska vara helt ärliga.Detta beror på att olika människor tycker om olika saker.
  • Prova, prova, prova. Cigarrhobby går ut på att prova så många cigarrer som möjligt, det är då, och endast då, som du kan hitta dina favoriter. Var inte orolig för om du köper "fel" cigar, som punkten ovan nämner så finns det inget rätt eller fel.
  • Smak är subjektivt. Bara för att din vän, eller vi för all del, rekomenderar en viss cigarr så betyder inte det att du kommer tycka om den eller ens känna samma smaker. Varje persons palett (eller förmåga att känna smaker) utvecklas olika och har därför olika möjligheter att känna vissa smaker. Detta beror bland annat på I vilken miljö då lever och hur du har levt ditt liv innan. En person som vuxit upp på bondgård kommer ha lättare att känna vissa smaker jämfört med någon som vuxit upp i stan. En person som spenderat senaste 20 åren med att prova viner kommer känna andra smaker än en person som bara druckit vatten, och så vidare.
  • Det är svårt (för att inte säga omöjligt) för vår kundtjänst att svara på frågan "vilken cigarr ska jag köpa", det är ungefär som att fråga "vilken maträtt som jag ej ännu har provat tycker jag bäst om". Med detta sagt så hjälper vi jättegärna till med specifika frågor men ber på förhand om överseende för att vi kanske inte kan ge dig ett rakt svar :).
Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss