Vad är skillnaden på en cigarr och en cigarett?

Det korta svaret är att det finna inga andra likheter mer än att de ryker. Precis som att det inte finns fler likheter med en whisky och ett vin mer än att man dricker dem.

Några punkter som gör det enklare att förstå att de inte har något gemensamt.

  • Cigaretter innehåller flera hundra tillsatta ämnen, bland annat för att konservera tobaken, öppna luftvägarna samt för att göra det mer behagligt att dra ner röken i lungorna. Cigarrer innehåller noll (0) tillsatta ämnen utan består endast av fermenterade tobaksblad.
  • Man drar ner cigarettrök i lungorna (halsbloss) vilket man aldrig gör med en cigarr. Cigarrök är basisk och detta gör att en liten del nikotin tar sig in via munnens slemhinnor, dock mycket mindre än vad som tas upp av cigarettröken i lungorna.
  • En cigarett tar några minuter att röka, en cigarr kan ta 3 timmar att röka. Således är cigarrökning en hobby och en stund för samtal och tankar.
  • Alla som röker cigaretter är ute efter att stilla ett nikotinbehov. Ingen som vi har träffat röker cigarrer primärt för att stilla ett behov, de gör det för smakupplevelsen.
  • Cigarrer är vanligt förekommande vid vin- och whiskyprovningar, de tillhör kategorin mat & dryck. Cigaretter är en tobaksprodukt för att stilla ett behov.

Det finns många fler skillnader men detta är några av dem, det finns tusen skillnader men bara en likhet. Så förknippa aldrig cigaretter med cigarrer.

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss