Varför har ni tagit en kreditupplysning?

Det är inte vi (Cigarrspecialisten) som tar någon upplysning utan det är vår betallösning, Avarda/TF Bank, som gör detta. Vid köp med faktura, avbetalning eller annan form av kredit så måste kreditinstitutet (i detta fall TF Bank) enligt kreditlagen vidta skäliga åtgärder för att säkerställa att återbetalningsförmågan är god. Detta betyder att det måste tas en kreditupplysning första gången du handlar på faktura hos Avarda. Om du handlar flera gånger så tas ingen mer upplysning allt eftersom Avarda får in data och ser att du kan sköta betalningarna. Så det är oftast bara en gång i början som det sker en kreditkontroll.

Kommer mitt kreditbetyg att försämras?
NEJ. I största mån ser Avarda alltså till intern data vid kreditbedömningar för köp med faktura eller delbetalning (konto). Om de inte har tillräckligt med underlag för att ta ett internt beslut hämtar de information från ex. UC via en så kallad "e-handelsförfrågan"  som ligger utanför de "normala" upplysningarna som görs vid t ex. ett banklån och fungerar därför på samma sätt som en upplysning skulle gjort om den togs via Bisnode eller Creditsafe. Enligt UC själva säger de att UC inte registrerar en förfrågan i det avseendet förfrågan handlar om en kortfristig skuld som ett fakturaköp inom e-handeln. Det vill säga, din upplysning syns inte hos banken, om du ska ansöka om ett lån exempelvis.
Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss