Bevakning av produkter

De flesta produkter har en funktion där man kan bevaka lagersaldo på produkten genom att skriva in sin e-postadress och sedan bli notifierad så fort lagersaldot uppdateras. Det finns dock vissa produkter som inte har denna funktion, detta beror på att vi istället har en turordningslista för dessa produkter. Dessa produkter har även en text i produkttexten som anger att det finns en separat lista för produkten. Anledningen till att vi gjort på detta sätt är att vissa produkter är så pass ovanliga att det är bättre för er kunder om vi går enligt en turordningslista. Övriga sortimentet, där man själv kan lägga in bevakning, är ofta serieproducerat eller där tillgängligheten ändå inte är extremt begränsad, och där gäller alltså fortfarande "först till kvarn" så fort man fått mailet om att produkten finns i lager. Det är därför viktigt att man försöker vara så snabb som möjligt med att lägga order på produkten. Det kan ibland handla om minuter eller sekunder innan varan tar slut. Vi avgör från fall till fall huruvida vi ska starta en turordningslista för produkter och det baserar vi på hur pass svåra de är att få tag i. Enstaka låda/år brukar vara en måttstock för när vi plockar in produkter på turordningslistan, allt över det behandlas med vanlig bevakning.

Reglerna för turordningslistan är:

 • Endast de produkter där det uttryckligen, i produkttexten, står att det finns en turodningslista går att skriva upp sig på. Annars är det bevakning som gäller.
 • Du kontaktar kundtjänst för att bli uppskriven på en specifik produkt.
 • När vi fått in en låda så kontaktar vi kunder i tur och ordning via den mail som uppgivits eller som vi har i vår kunddatabas.
 • Du har 3 dygn på dig att svara, annars släpps lådan till nästa person i kön och du plockas bort från köplatsen. Detta gäller oavsett anledning (inte för att vi vill vara elaka utan för vi inte kan trolla fram en ny låda).
 • Du kan endast så på kö för hela lådor, alltså inte lösa cigarrer.
 • Du blir erbjuden 1 st låda, om vi inte kommit överens om annat. Detta då så många som möjligt ska få möjlighet att få en låda, istället för att någon köper upp alla vi får in.
 • Om vi bedömer att en cigarr, som vi har turordningslista på, inte kommer att komma in igen så står det oss fritt att radera listan/kön för denna produkt.
 • Om du tackar NEJ till en tilldelning så plockar vi antingen bort dig från kön eller lägger dig längst ned om du ändå vill vara kvar i kön.
 • Om du tackar JA till en tilldelning så plockar vi antingen bort dig från kön eller lägger dig längst ned om du ändå vill vara kvar i kön.
 • Betalning av en vara som du fått genom turordning sker med Swish eller BankGiro (BG tar en dag extra innan vi kan se betalningen). Möjlighet till faktura finns via vår betallösning Walley (alltså samma som i butiken).
 • Det är priset den dag då du blir erbjuden produkten som gäller, priset kan alltså ändra sig från det att du skriver upp dig till det att du blir erbjuden en vara. Detta då det kan dröja flera år innan tilldelning sker och mycket hinner hända med priserna innan dess.
 • När en turordningslista är tom så raderar vi den och lägger upp produkten för bevakning istället.
Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss