Vår prissättning

Generellt, med mycket få undantag, ger vi ingen rabatt utan det är de angivna priserna som gäller. Här nedan hittar ni några punkter som beskriver våra tankar i denna fråga.

 • Tobakslagen gör gällande att generella rabatter ej är tillåtet på tobaksvaror då detta anses vara en säljfrämjande åtgärd (vilket alltså ej är förenligt med tobakslagen). I våra priser så har vi redan tagit hänsyn till detta, vi har alltså inte någon pålagd prutmån utan istället fasta låga priser.
 • Köper man lådor med cigarrer så ligger den redan en rabatt på dessa, styckpriset per cigarr blir billigare vid köp av låda än vid köp av lösplugg (styckecigarrer). Så kallade "enhetspriser" (stock, låda, limpa, etc) är tillåtet enligt tobakslagen.
 • Tobaksbranschen är en bransch med små marginaler, det finns således begränsat med utrymme för att kunna ge rabatter och samtidigt bedriva en varaktig verksamhet.
 • Fraktkostnaden ska vara rättvis. Vi har valt att ha en gräns för fraktfritt istället för att alltid ha fraktfritt på alla order. Anledningen är att det inte finns något som heter "fraktfritt på alla order", vad handlare gör i dessa fall är att lägga ut kostnaden på produkterna. Konsekvensen blir att ju mer man handlar desto högre frakt får man betala och det finns ingen övre gräns för hur mycket det kan bli. Det är alltså i realiteten inte fraktfritt. Under gränsen för fraktfritt tar vi ut en fraktavgift som är lika för alla och som är subventionerad jämfört med vad den faktiska fraktkostnaden är för oss. Genom detta så lägger vi inte på några extra marginaler på våra produkter. Alla vet exakt vad frakten kostar och det blir lika för alla.
 • Vi tar ansvar för cigarrbranschen och passionen för cigarrer, därför prisdumpar vi inte. Prisdumpning leder i längden till att marknaden bara består av ett mindre antal storsäljare, som omsätts så pass snabbt att man fortfarande kan göra vinst på dem. Detta betyder med andra ord att utbudet med tiden minskar allt mer tills bara de vanligaste produkterna (basprodukterna) finns kvar på marknaden. Att lagerhålla produkter med låg omsättningshastighet kostar pengar, exempelvis gällande upptagande av lagerplats, administration, bindning av kapital etc. Vi gillar cigarrer för mycket för att delta i en sådan utveckling, vi vill se en mångfald med ett stort antal olika cigarrer att välja bland på den svenska marknaden.
 • Hos Cigarrspecialisten satsar vi bland annat på:
  • snabba leveranser
  • en fantastisk och bekymmersfri kundtjänst
  • en smidig betallösning med bra villkor
  • en vacker och säker hemsida med smarta funktioner som hela tiden utvecklas och underhålls
  • ett av de största utbudet av cigarrer i Sverige med målet att ha det största, med nyheter i sortimentet varje månad
  • att vara kunskapsbärare och dela med oss av den till våra kunder
  • bra, fint och skyddande emballage för en bra känsla genom hela köpprocessen, från order till leverans
  • toppmodern lagring i stort humidorrum med dygnetrunt-bevakning och automatisk fuktning och kylning. Hantering av cigarrerna med kontrollerad leveranskedja, inspekterad och godkänd av Habanos med flera. De flesta handlare har cigarrerna i skåp, vilket inte ger samma kontroll och ofta dras med stora variationer i fuktighetsnivå då dörrarna ständigt öppnas och stängs.
  • Cigarrspecialisten är certifierad "Habanos Specialist" och även "Davidoff Specialist" vilket betyder att vi håller en särskilt hög nivå på bland annat tillgänglighet, sortiment, lagring och kunskap.
 • Punkterna ovan kostar pengar för att genomföra och underhålla. Vi vet att vissa av våra konkurrenter jobbar med pris som främsta konkurrensmedel, och de är säkert bra på någon av punkterna ovan också. Men vi har valt en affärsmodell där vi kan erbjuda allt ovan och samtidigt kunna hålla bland de lägsta priserna i Sverige (under snittpriset bland svenska handlare på 93% av sortimentet) . Det ger dock inte utrymme för att ytterligare kunna pruta på priserna. Man kan sällan få allt, vill man ha den bästa servicen, kvalitén, köpupplevelsen etc. så kan man oftast inte samtidigt få det absolut lägsta priset.
 • Vi känner stolthet i den helhetsupplevelse som vi levererar till våra kunder och känner att vi kan stå för vår prissättning som trots allt är bland den lägsta i Sverige.
Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss