Jag fick torra cigarrer

Ibland så kan cigarrerna som man får hem kännas något torra. Detta är inte helt ovanligt och har, som så mycket annat, sin naturliga förklaring.

Vi har ett stort klimatrum som alltid håller rätt fuktighet och kyla, detta lager är inspekterat av bland andra Habanos utan anmärkning och har flera speciella funktioner så som vattenkylning och att rummet målats med specialfärg som inte ge doft eller smak till cigarrerna. Cigarrspecialisten är även certifierad Habanos Specialist vilket bland annat betyder att vi håller en särskilt hög nivå på vår lagring. Men även om vi har ett så bra humidorrum så kan du få hem cigarrer som ligger i de torrare regionerna. Detta beror på att många av varorna säljs på väldigt kort tid efter att de kommit in till vårt lager. De har då inte hunnit återfuktas till rätt nivå efter tansporten. Med detta sagt så är transporterna noga övervakade men cigarrerna är oftast i de lägre fuktighetsregionerna under transport för att inte riskera att hela leveranser ska mögla bort om temperaturen går upp. Det är alltså inte så att cigarrerna torkar ut så att de inte är rökbara.

Vi förespråkar därför bestämt att man lägger en ny leverans i sin humidor så att de kan återhämta sig från resan innan man avnjuter dem. Inte bara för återfuktningen i sig utan även för att du då får precis den fuktighetsnivå som du själv tycker är bäst.

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss