Kan inte logga in i nya butiken

Du kan inte logga in med dina uppgifter som du hade i vår gamla butik (innan 2017-06-29). Vid ditt nästa köp i nya butiken så kommer ditt konto att skapas igen, klicka bara i "skapa inloggningskonto" innan du slutför köpet. Skulle du glömma detta så går du bara till "Logga in" och välj att du glömt ditt lösenord så kommer det till din mail, men observera att detta alltså bara fungerar efter att du gjort ett köp i nya butiken.

Anledningen till att vi inte kunde föra över allas konton är att nya butiken innehåller så många nya funktioner att detta inte var möjligt. Vissa av de nya funktionerna är knutna till dina order och produkterna i dina order vilket gör det hela mycket komplext. I ditt "nya" konto kan du därför inte se dina gamla order utan det blir helt nytt och fräscht. Vi har dock givetvis all din orderhistorik sparad, då allt är knutet till din e-postadress, så har du frågor kring denna är det bara till att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Notera att inloggning inte är ett krav för att kunna handla. Inloggning på dina sidor är endast till för att kunna få tillgång till extra funktionalitet.

Gav detta svar på din fråga? Tack för återkopplingen! Det gick inte att skicka in din återkoppling, vänligen försök senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss